Expeditie cruise Spitsbergen met Hapag-Lloyd Cruises

Expeditie cruise Spitsbergen met Hapag-Lloyd Cruises

 • Heen- & terugvlucht

Vraag een offerte aan

Over deze reis

Spitsbergen: in het spoor van Willem Barentsz

De “officiële ontdekking” van de archipel Svalbard werd gedaan door de Nederlander Willem Barentsz in 1596. Hij vertrok in 1596 met twee schepen om een ​​zeeroute naar China te zoeken. Die route vond hij niet, hij kwam terecht op een eilandengroep met spitse bergen lijkend op een Alpenlandschap. De archipel van zo’n 400 eilanden – waarvan Spitsbergen de grootste is – heet officieel Svalbard, wat ‘koude kust’ betekent.

De bemanning van Willem Barentsz kwam terug met verhalen over de duizenden walvissen die ze er zagen. In die tijd was de vraag naar walvisolie groot, onder andere voor het waterdicht maken van canvas, als smeermiddel en voor de productie van zeep. De Nederlandse walvisjagers koloniseerden de regio en dat is ook duidelijk op de kaart van Svalbard, Nederlands klinkende namen zoals Amsterdamøya, Smeerenburg, Beereneiland, Harlinger Kokerij, Zeeuwsche Uytkyck zijn hiervan getuige.

Ontdek een wereld van fascinerende buitenaardsheid die nog steeds in de schijnwerpers staat van geopolitiek en klimaatbeleid. In dit nautisch uitdagende expeditiegebied kan de HANSEATIC inspiration optimaal profiteren van haar kleine en wendbare ontwerp met de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen. De route wordt bepaald door de natuur, het weer en het ijs. Terwijl de westkust bijna het hele jaar door bevaarbaar is, zijn de wateren in het noorden tot in juni bedekt met vast zee-ijs. Als de omstandigheden het toelaten, zal de HANSEATIC inspiration een weg banen door de velden van drijvend ijs in de Hinlopen Strait en de omvaart proberen te volbrengen. Indien dit niet zou lukken, vaart het schip als alternatief naar de ijsrand en verkent dan het westen van de archipel intensiever.

Over deze reis

Troeven

 • 25/06/2024 - 05/07/2024 (11 dagen/10 nachten)

 • Magie van de middernachtzon: de zomerdagen hebben hier geen begin of einde

 • Zodiac excursies om dichter bij het spektakel van de natuur te komen

 • Met Nederlandstalige aanspreekpersoon gedurende de hele reis voor de Nederlandstaligen aan boord

Samen met andere Nederlandstaligen aan boord van het nieuwe luxe expeditieschip HANSEATIC inspiration ontdek je het ongerepte landschap van Spitsbergen. Inclusief majestueuze gletsjers en spectaculaire ijssculpturen. Daarnaast kan je ook walrussen, zeehonden en ijsberen spotten in hun natuurlijke omgeving. 

Voor deze cruise voorziet Hapag-Lloyd Cruises bovendien een Nederlandstalige aanspreekpersoon gedurende de hele reis en nog enkele leuke extra privileges aan boord.
 

Hoogtepunten van deze 11-daagse expeditie cruise Spitsbergen met Hapag-Lloyd Cruises

 • Intensieve Arctische ervaringen – met opvallende bergen, majestueuze gletsjers en bizarre ijssculpturen

 • Wees getuige van de veranderende tijden: leer over klimaatonderzoek en het Svalbard-verdrag tijdens wandelingen met experts

 • Een nieuw perspectief op de wereld van ijzig wit: Zodiacs nemen je mee naar het koninkrijk van walrussen, zeehonden en ijsberen

 • Magie van de middernachtzon: de zomerdagen hebben geen begin of einde

En aan boord van het expeditieschip HANSEATIC inspiration kan je volop genieten van alle luxe en comfort.

 

Expeditie cruise Spitsbergen met Hapag-Lloyd Cruises

Praktisch

Praktisch

Inclusief

 • Expeditie cruise Spitsbergen van Tromso naar Longyearbyen

NIEUW CONCEPT - 'Belgen aan boord'
Voor de Belgische cruiseliefhebber lanceert Hapag-Lloyd Cruises een nieuw concept van 'Belgen aan boord’ op 8 cruises in 2024. Met een Nederlandstalige aanspreekpersoon gedurende de hele reis en leuke extra privileges aan boord. Twee maanden voor vertrek organiseert men in België een gezamenlijk presentatiemoment waarbij alle praktische informatie besproken wordt. MEER INFO

ACTIE - geen singlesupplement
Geen toeslag voor alleenreizenden in cat. 1 tot 8

Exclusief

Alles wat niet vermeld staat bij 'inclusief'

Meer informatie

Extra privileges met Hapag-Lloyd Cruises
 • 5% vroegboekkorting op geselecteerde vaarroutes (voorwaarden zie routes)
 • Nederlandstalige aanspreekpersoon aan boord
 • Andere Belgen en/of Nederlanders aan boord
 • Blik achter de schermen (afhankelijk van het programma en de omstandigheden)
 • Cocktailmoment(en) voor de groep
 • Groepsfoto (print & digitaal)
 • €200 boordkrediet voor elke passagier voor dranken
 • Sessie "gesprek met de officieren" (afhankelijk van het programma en de omstandigheden)

Bij Hapag-Lloyd zijn de thee en koffiespecialiteiten overal aan boord inbegrepen. De andere dranken die u bestelt in de bars en restaurants zijn apart af te rekenen, aan democratische prijzen. Hiervoor krijgt u bij start van de cruise een boordkrediet van €200 per persoon.

In alle kajuiten en suites zijn evenwel de niet-alcoholische dranken uit uw minibar inbegrepen. De minibar wordt dagelijks aangevuld. Bij de start van de reis wacht er in uw kajuit of suite ook een fles welkomschampagne. Voor gasten in Junior en Grand Suites zijn ook de alcoholische dranken uit de minibar inbegrepen.

 • Hapag-Lloyd Cruises

 • De voorgestelde reis kan onderhevig zijn aan wijzigingen in het programma en/of aan de prijs. Gelieve je te wenden tot je reiskantoor voor een volledige offerte op maat.

Expeditie cruise Spitsbergen met Hapag-Lloyd Cruises

Expeditie cruise Spitsbergen met Hapag-Lloyd Cruises

Vraag een offerte aan
 helpt je graag verder
 helpt je graag verder

helpt je graag verder

Selectair Sun & Snow

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Brugsestraat 12
8020 Oostkamp