Ik ga op vakantie en kies...welke huurwagen?

Gastblogger
Iedereen is dol op vakantie. Maar ‘vakantie’ betekent voor iedereen iets anders. De een kan niet wachten om twee weken lang op een strandbedje bij te bruinen, de ander pakt z’n wandelschoenen in en maakt elke dag flinke hikes. En dan heb je de roadtrippers, de groep vakantiegangers die om de paar dagen verblijft in een ander stadje of dorpje, om zoveel mogelijk van het vakantieland te zien.
Zoveel mensen, zoveel wensen… En dat geldt ook voor je huurauto! De manier waarop jij je vakantie invult, heeft namelijk invloed op de huurauto die het allerbeste bij jouw vakantie en je reisgezelschap past.
Een ontspannende strandvakantie 
Ga je op vakantie naar je favoriete kustplaats en bestaat jouw to-do list enkel uit ontspannen, zonnen, koken en eten? Heerlijk, je hebt groot gelijk. Ook al heb je geen spannende plannen, toch kan een huurauto voor de deur van je accommodatie heel fijn zijn. Als je eens een dagje naar een ander strand wil, bijvoorbeeld. Of als je boodschappen wil doen voor de zomerse maaltijd die op het menu staat. Je gaat geen lange ritten maken, dus een huurauto uit de categorie Small is dan vaak prima! Sommige mensen willen op vakantie precies dezelfde huurauto als waar ze thuis in rijden. Maar onthoud wel: je reserveert altijd een categorie! Geen merk of type.
<span style="color:#FF0000;"><strong>Een ontspannende strandvakantie </strong></span>
<div style="text-align: justify;">Ga je op vakantie naar je favoriete kustplaats en bestaat jouw to-do list enkel uit ontspannen, zonnen, koken en eten? Heerlijk, je hebt groot gelijk. Ook al heb je geen spannende plannen, toch kan een huurauto voor de deur van je accommodatie heel fijn zijn. Als je eens een dagje naar een ander strand wil, bijvoorbeeld. Of als je boodschappen wil doen voor de zomerse maaltijd die op het menu staat. Je gaat geen lange ritten maken, dus een huurauto uit de categorie Small is dan vaak prima! Sommige mensen willen op vakantie precies dezelfde huurauto als waar ze thuis in rijden. Maar onthoud wel: je reserveert altijd een categorie! Geen merk of type.</div>
<span style="color:#FF0000;"><strong>Een bergachtig gebied verkennen</strong></span>
<div style="text-align: justify;">Als je tijdens je vakantie veel door de bergen gaat rijden is het verstandig om te kiezen voor een huurauto met wat meer motorinhoud. Je reisagent kan je adviseren om een auto uit de categorie Compact (of hoger) te kiezen. Zo weet je zeker dat je huurauto genoeg power heeft om de bergen te trotseren. Een auto met wat meer vermogen rijdt niet alleen fijner in bergachtig gebied, hij is ook veel zuiniger. En dat scheelt weer in de benzinekosten.</div>

<ul>
</ul>
Een bergachtig gebied verkennen
Als je tijdens je vakantie veel door de bergen gaat rijden is het verstandig om te kiezen voor een huurauto met wat meer motorinhoud. Je reisagent kan je adviseren om een auto uit de categorie Compact (of hoger) te kiezen. Zo weet je zeker dat je huurauto genoeg power heeft om de bergen te trotseren. Een auto met wat meer vermogen rijdt niet alleen fijner in bergachtig gebied, hij is ook veel zuiniger. En dat scheelt weer in de benzinekosten.
Ben je benieuwd naar de motorinhoud per categorie? Sunny Cars heeft een handig lijstje voor je gemaakt. Het gaat hier om een indicatie:
  • Mini 1.0 – 1.0
  • Economy 1.2 – 1.4
  • Compact 1.4 – 1.6
  • Intermediate/Full Size 1.6 – 1.8
  • Premium/Luxury 1.8 – 2.0
Van plek naar plek. Roadtrippen!
Roadtrippen is een héél leuke manier om je vakantiebestemming te leren kennen. Van de populaire kust naar het onbekende binnenland en van het hoogste bergtopje naar het meest afgelegen dorpje. Ja, je begrijpt het al… Tijdens een roadtrip spendeer je soms heel wat uurtjes in de auto. Erg belangrijk om dus voor een huurauto met wat meer comfort te kiezen. Kies niet voor de kleinste categorie, maar kies voor een roadtrip in Europa bijvoorbeeld voor een Compact. En ga je naar de USA of Zuid-Afrika? Dan adviseren we eerder een SUV. Op sommige bestemmingen kun je kiezen voor de categorie ‘Minivan’! Handig met een grote groep.
<strong><span style="color:#FF0000;">Van plek naar plek. Roadtrippen!</span></strong>
<div style="text-align: justify;">Roadtrippen is een héél leuke manier om je vakantiebestemming te leren kennen. Van de populaire kust naar het onbekende binnenland en van het hoogste bergtopje naar het meest afgelegen dorpje. Ja, je begrijpt het al… Tijdens een roadtrip spendeer je soms heel wat uurtjes in de auto. Erg belangrijk om dus voor een huurauto met wat meer comfort te kiezen. Kies niet voor de kleinste categorie, maar kies voor een roadtrip in Europa bijvoorbeeld voor een Compact. En ga je naar de USA of Zuid-Afrika? Dan adviseren we eerder een SUV. Op sommige bestemmingen kun je kiezen voor de categorie ‘Minivan’! Handig met een grote groep.</div>
<strong><span style="color:#FF0000;">Gezellig, een groot gezelschap</span></strong>
<div style="text-align: justify;">Ja, heel gezellig. Zo’n vakantie met een grote groep. Maar liever niet té gezellig… Na een dagje sightseeing wil je niet half op de schoot van je buurvrouw belanden. Een beetje ruimte in de auto is wel fijn. En uiteraard heb je ook plek nodig voor al die bagage! Van het vliegveld naar de accommodatie moeten al die koffers toch echt in de auto passen. Één koffer op schoot wil misschien nog wel lukken, maar meer dan ook echt niet. Kies daarom voor een wat ruimere auto. Of splits je gezelschap op en kies voor twee huurauto’s. Dat kan natuurlijk ook. Kortom: denk goed na over je reisplannen en -gezelschap en welke huurauto daar het beste bij past.</div>
Gezellig, een groot gezelschap
Ja, heel gezellig. Zo’n vakantie met een grote groep. Maar liever niet té gezellig… Na een dagje sightseeing wil je niet half op de schoot van je buurvrouw belanden. Een beetje ruimte in de auto is wel fijn. En uiteraard heb je ook plek nodig voor al die bagage! Van het vliegveld naar de accommodatie moeten al die koffers toch echt in de auto passen. Één koffer op schoot wil misschien nog wel lukken, maar meer dan ook echt niet. Kies daarom voor een wat ruimere auto. Of splits je gezelschap op en kies voor twee huurauto’s. Dat kan natuurlijk ook. Kortom: denk goed na over je reisplannen en -gezelschap en welke huurauto daar het beste bij past.
De slimme keuze
Bij Sunny Cars is all-in autohuur ook echt all-in: de huursom is glashelder want alle benodigde verzekeringen zijn inbegrepen, inclusief dekking van glas-banden-bodem-dakschade, terugbetaling eigen risico en een aanvullende BA-verzekering van € 7,5 miljoen. Je kunt dus met een gerust hart nee zeggen tegen extra verzekeringen die je ter plekke worden aangeboden, alles is al geregeld. Het wegslepen van je auto bij een ongeval, het verliezen van de sleutels of inbraakschade aan het navigatiesysteem: zodra je iets overkomt, neemt Sunny Cars de afhandeling én de betaling van je over. De Nederlandssprekende medewerkers zijn 24/7 telefonisch te bereiken. Een all-inclusive huurauto kun je eenvoudig boeken via je Selectair reisagent.  
Dit is een gastblog geschreven door onze partner in autoverhuur: Sunny Cars. De tekst verscheen oorspronkelijk op de website https://blog.sunnycars.be en is geschreven door Leontien Brondijk. 
Gastblogger
Gastblogger

Plaats je reactie

Reacties ({{ comments.length }})

{{blogComment.comment}}
door {{blogComment.commentUserName}} op {{blogComment.commentDate | date:'dd-MM-yyyy HH:mm:ss'}}

Jouw reactie werd toegevoegd.

Stuur nog een vraag
Wij respecteren je privacy. Je mailadres wordt niet gepubliceerd bij je reactie, en ook niet gebruikt voor commerciële doeleinden. verzenden

Volgende velden zijn niet juist ingevuld:

  • Naam is verplicht
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je jouw antwoord graag ontvangt
  • Je dient een bericht op te geven

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.