7 redenen om Washington D.C. te kiezen als je volgende bestemming

Deel dit artikel

Op zoek naar een unieke citytrip? Dan heeft Washington alles wat je zoekt. Je treedt er in de voetsporen van de grootste iconen uit de Amerikaanse geschiedenis, ontdekt de verschillende kleurrijke en gezellige wijken en je zal tijd te kort hebben om alle activiteiten uit te proberen die de hoofdstad te bieden heeft. Wij zetten 7 redenen op een rijtje om Washington te kiezen als jouw volgende bestemming.
 

1. Je staat er sneller dan je denkt

Hoe mooi een bestemming ook is, als je er niet gemakkelijk kunt geraken, dan is de lol er al gauw vanaf. Washington is verrassend gemakkelijk te bereiken. Er is elke dag een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Washington Dulles International Airport met United Airlines, ook in het weekend. Voor nog meer ruimte, comfort en faciliteiten kan je ook op deze vlucht kiezen voor United Premium Plus. De vlucht duurt 8u35. Vraag ons gerust naar de beschikbare vluchten op de dag van jouw keuze.

2. Een heleboel activiteiten zijn gratis

Een toegangsticket hier, een snack daar – en voor je het weet loopt je vakantiebudget uit de hand. Daar hoef je in Washington niet bang voor te zijn. De toegang tot de meeste monumenten en musea is gewoon gratis, zoals het Smithsonian Museum of Natural History. Maar ook de zoo van Washington is het hele jaar door gratis te bezoeken. De enige stress die je dus kunt hebben is keuzestress! Vraag ons gerust om tips: we helpen je graag met het uitstippelen van je reis.

3. Washington ademt politieke geschiedenis

Washington is de politieke hoofdstad van Amerika, en dat zie je. Het Washingtonmonument, een 169-meter-hoge obelisk, eert de allereerste president: George Washington. Het Lincoln Memorial werd opgetrokken ter nagedachtenis van de 16e Amerikaanse president Abraham Lincoln. Het is ook de plek waar memorabele speeches werden gehouden, zoals de iconische “I Have a Dream” speech van Martin Luther King Jr. Op Arlington Cemetery kun je het graf van wijlen President Kennedy bezoeken. Ook het Capitool en het Witte Huis bevinden zich op fietsafstand.

4. Een groene stad zonder wolkenkrabbers

Wie Amerika zegt, denkt aan torens en wolkenkrabbers. In Washington zul je die niet vinden, het is een stad zonder hoogbouw. De reden hiervoor is de Height of Buildings Act van 1899 die bepaalde dat geen enkel gebouw in de stad hoger mag zijn dan het Capitool. Volgens sommigen is dat omdat je het Capitool van overal in de stad moet kunnen zien, maar de meest plausibele verklaring is dat de maatregel te maken had met brandveiligheid. In die tijd was men nog niet uitgerust met het juiste materiaal om brand in hoge gebouwen te kunnen bestrijden. Zo kreeg Washington een herkenbare, platte en groene skyline die meer weg heeft van een Europese dan van een Amerikaanse stad.

5. Elke dag een andere wijk

Washington is moeilijk te vatten in één identiteit. De stad telt verschillende wijken, elk met hun eigen geschiedenis. Zo was de Shaw-buurt vroeger een verarmde Afro-Amerikaanse wijk die nu is opgewaardeerd tot trendy hotspot. Georgetown is dan weer de oudste woonwijk van Washington met historische herenhuizen, prachtige architectuur en het Waterfront Park. De modernste wijk is zonder twijfel The Wharf, met een mooie ligging aan het water met cafés, restaurants en winkels. Je snapt het al: je geraakt niet snel uitgekeken op deze stad met vele gezichten.

6. Genoeg items voor op je bucket list

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele unieke belevenissen die de stad telt. In het International Spy Museum (betalend) word je ondergedompeld in de wondere wereld van de verborgen camera’s, afluisterapparatuur en spionagetechnologie en leer je hoe spionage een rol heeft gespeeld in de wereldgeschiedenis. De Library of Congress (gratis) is de nationale bibliotheek van de Verenigde Staten en een van de belangrijkste bibliotheken ter wereld. Dat zijn nog maar enkele voorbeelden. Vraag ons gerust naar meer.

7. Je kunt er lekker eten

Washington DC was de eerste Amerikaanse stad die een eigen Michelin-gids kreeg. Dat zegt genoeg over de culinaire troeven van de hoofdstad. Er zijn dus genoeg hoogstaande restaurants om uit te kiezen. Maar Washington heeft ook zijn eigen streetfood, zoals de half-smoke, een unieke variant op de hotdog. Verlang je toch naar de Belgische keuken? Breng dan een bezoekje aan het Belgische restaurant Btoo van West-Vlaamse sterrenchef Bart Vandaele.

Meer weten?

Benieuwd wat deze stad nog meer te bieden heeft? Klaar om je vakantie te plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Opgelet: voor de Verenigde Staten heb je een internationaal paspoort en een ESTA nodig. Laat je dus zeker goed bijstaan bij de aanvraag van je documenten en begin er tijdig aan. Uiteraard staan we klaar om je te helpen.
Jessica helpt je graag verder
Jessica helpt je graag verder

Jessica helpt je graag verder

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.